AKILLI BELEDİYECİLİK & AKILLI KENT OTOMASYON SİSTEMİ (AKOS)
AKOS (Akıllı Kent Otomasyon Sistemi) e-Türkiye sürecinde yasa, yönetmelik ve standartları baz alarak uygar bir kent yapısı oluşturulmasına destek vermek için hazırlanmış bir bilişim projesidir. AKOS platformu Türkiye’nin en gelişmiş modern kent bilgi sistemi yazılımlarını içinde barındırmaktadır.
YÖNETİM BİLGİ SİSTEMLERİ
YÖNETİM BİLGİ SİSTEMLERİ

Bütünleştirme, Yönetişim ve Sosyal Ağ temelleri üzerine kurulu olan platform; vatandaşlara bağlı oldukları belediyeye farklı kanallardan erişim ortamı sunarken belediye yöneticilerine gerçek zamanlı, daha iyi karar alma imkanı sağlamaktadır.

Belediyelerimizin ihtiyaçlarına yönelik tüm bilgi teknolojileri uygulamalarını konsolide eden, süreç ve servis odaklı kurumsal entegrasyon altyapısı ile rakipsiz bir iş platformu, e-devlet sistemleri ile uyumlu yazılımları içermekte ve belediyelerimizin bilgi teknolojisi gereksinimlerini karşılamaktadır.

Gerekli Tüm Bilgi Teknolojileri Uygulamaları Aynı Paket İçerisinde Sunulmuştur. Veri tabanı yönetim sistemi, içerik yönetim sistemi, servis odaklı kurumsal entegrasyon altyapısı, yönetim bilgi sistemi, coğrafi bilgi sistemi, mobil belediyecilik gibi uygulamaları konsolide eden uygulamalar bütünlüğü, güvenilir ve ölçeklenebilir yazılım bileşenlerinin yer aldığı kapsamlı bir paket çözüm sunmaktadır.

 

Yönetim Bilgi Sistemi Uygulamaları;

Gelirler Yönetimi, Vatandaş İlişkileri Yönetimi (CRM), Muhasebe ve Finans Yönetimi, Satın Alma, Abone Yönetimi ve İdari İşler gibi belediyelerin ve ilgili birimlerin temel iş süreçlerini içeren uygulamalar bütünüdür.

COĞRAFİ BİLGİ SİSTEMLERİ
COĞRAFİ BİLGİ SİSTEMLERİ

Coğrafi Bilgi Sistemi (CBS)

CBS Sistemi yasa ve yönetmeliklere uygun kullanıcı ihtiyaçlarına göre tanımlanmış nitelik ve katman alternatifleriyle Tematik Harita Üretimi, Grafik & Text Bilgiye Erişim, Topoloji, 3 Boyutlu Modelleme ve Raster Veri Transformasyonu gibi hizmetler sunarken büyüteç, sorgulama ve sihirbaz fonksiyonları ile oldukça kullanışlı bir sistemdir.

Sampaş Coğrafi Bilgi Sistemi yazılımları mekânsal verilere ait sözel bilgileri veritabanında entegre bir şekilde saklama yeteneğinin yanı sıra, kendine has teknolojisiyle sorgulama ve istatistiksel analiz gibi klasik veri tabanı işlemlerini görselleştirme ve haritalar tarafından sağlanan coğrafi analizler ile birleştirmektedir. Birçok veri tipini birleştirerek hayatımızın her alanına giren mekansal konum analizleri ile birlikte bilgi katmanlarını düzenleyerek haritalarda ve 3B sahnelerde görselleştirme yapılmasını sağlamaktadır.

Kent Rehberi

Kent Rehberi ile belediyeler vatandaşlara, ihtiyaç duydukları idari adres, mülki adres, imar planı gibi önemli yer bilgilerini harita destekli olarak web tabanlı platformda internet üzerinden sunabilmekte; onların bu bilgiler üzerinden çeşitli sorgulamalar yapmalarına imkan vermektedir.

E-İmar

E-İmar ile vatandaşların ihtiyaç duydukları imar planı bilgileri harita destekli olarak, web tabanlı platformda internet üzerinden sunulmakta; onların bu bilgiler üzerinden çeşitli sorgulamalar yapmaları sağlanmaktadır. Sistem üzerinden ada, pafta, parsele göre aramalar gerçekleştirerek, elektronik ortamda imar durumu belgeleri PDF dosya formatında hazırlanabilmektedir.

E-Mezarlık

E-Mezarlık; belediye sınırları içerisinde yer alan mezarlıkları web üzerinden harita destekli bir şekilde sunmaktadır. Uygulama üzerinden mezarlık özelinde mefta ve yer bilgisi sorgulama gibi çeşitli işlemler yapılabilmektedir.

MOBIL BELEDİYECİLİK ÇÖZÜMLERİ
MOBIL BELEDİYECİLİK ÇÖZÜMLERİ

IOS,Android,Windows işletim sistemli telefon ve tablet PC’lere özel mobil uygulamalar ile belediyelerin operasyonel verilerinin anlık olarak sahada kullanımı ile hizmetin vatandaşın ayağına götürülmesi ve verimin arttırılması sağlanmaktadır.

Günümüzde mobil teknolojilerinin geldiği nokta ve mobil uygulama kullanımının son derece yaygın olması, vatandaşlara bulundukları her noktadan kendi mobil cihazları vasıtası ile gelişmiş fonksiyonel ve görsel uygulamalar sunma imkanı doğurmuştur.

Mobil belediyecilik uygulamaları ile belediye ve vatandaş arasındaki etkileşim ve hizmet hızının arttırılması sağlanmıştır.

IOS,Android,Windows işletim sistemli telefon ve tablet PC’lere özel mobil uygulamalar ile belediyelerin operasyonel verilerinin anlık olarak sahada kullanımı ile hizmetin vatandaşın ayağına götürülmesi ve verimin arttırılması sağlanmaktadır.

 

Operasyonel uygulamalara gelen son bilgilerin anlık olarak kullanıcıların mobil cihazlarlarında ekrana anlık kısa mesaj olarak iletilmesi ve dinamik içeriklere uygulama tarafından erişilebilmesi sağlanmaktadır.

AKOS Mobil Belediye ile vatandaşlar Belediyeyi mobil cihazlarında taşınmaktadır. İnternet ile mobil uygulama yeteneklerinin birleştirilmesi ile vatandaşların belediyeye günün her anında, bulunduğu her noktadan konumsal bazlı ulaşabilmesi, başvuru, takip, sorgulama, ödeme işlemlerini gerçekleştirebilmesi belediye-vatandaş etkileşimini yeni bir platforma taşıma olanağı sağlamaktadır.

Belediyenin her türlü görsel ve işitsel duyurularını, bilgilendirme mesajlarını vatandaşlara direkt olarak ulaştırabilmesi, katılımcı belediyeciliği öne çıkararak, hizmet ve faaliyetleri ile ilgili canlı anketler düzenleyebilmesi, E-Devlet konseptinde belediyecilik anlayışına yeni bir boyut kazandırmaktadır.

Bu sayede vatandaşların belediye hizmetleri hakkındaki farkındalık oranı yükseltmektedir.

Mobil Cep Başkan

Mobil cep başkan uygulaması ile online tahsilatların izlenmesi,şikayetlerin ve saha denetim ekiplerinin takibi, bina sakini bilgilerinin dökümü gibi işlemleri sağlanmaktadır.

Mobil Cep Vatandaş

Mobil cep vatandaş uygulaması vatandaşa yönelik tüm bilgilendirme hizmetlerini sunmaktadır. Haberler, duyurular, etkinlikler, kent rehberi ve e-belediye hizmetleri gibi servisler ile sağlamaktadır.

Mobil Numarataj

Mobil numarata uygulaması belediyelerin mekana dayalı adres bilgilerinin mobil ortamda yönetimini sağlamaktadır. Belediye sınırları içindeki numarataj tabanlı adres bilgilerine saha çalışmalarında daha kolay ulaşılabilme imkanı ve bu bilgilerin güncellenerek, belediye envanterine güncellenmesini sağlanmaktadır.

Mobil İşyeri Ruhsat

Mobil işyeri ruhsat uygulaması ruhsat denetim ekiplerinin denetlediği işletmelere ait ruhsat bilgilerinin sahada sorgulanması, denetim sonuçlarının sisteme sahada girilmesi ve sistemden alınacak çıktıların sahada alınabilmesine imkan vermektedir.

Ruhsat denetim ekipleri, denetim sırasında işletmeye ait doğru ve güncel bilgilere ulaşamaması gibi sorunlar ortadan kalkmaktadır.

Mobil Kabahatler

Mobil kabahatler uygulaması ile belediye görevlileri tarafından sahada Kabahatler Kanunu gereği uygunsuzluk tespit edildiğinde gerekli idari yaptırım tutanağının ve ceza tahsilatının mobil uygulama aracılığı ile online olarak yapılması sağlanmaktadır.

İdari Yaptırım Karar Tutanağının hızlı ve pratik bir şekilde düzenlenmesi, online tahsilatlarla belediyenin tahsilat takibinin güçlendirilmesi, vatandaşların ödeme için vezneye kadar gitmekten dolayı oluşan zaman kaybını engellenmesi sağlanmaktadır.

Mobil Gelirler

Mobil gelirler uygulaması ile beyan adresine ve sicil bilgilerine göre beyan sorgulama, yeni beyan kaydı oluşturma , otomatik tahakkuk ve tahsilat işlemlerinin yapılabilmesi sağlanmaktadır.

Mobil İstek Şikayet

Mobil istek şikayet uygulaması ile belediyeye gelen istek şikayetlerin sahada yetkili personellere görüntülenebilmesi ve personel tarafından şikayetle ilgili işlemlerin yapılmasından sonra sahada şikayetle ilgili sonuç fotoğrafının çekilerek kapatılabilmesi sağlanmaktadır.

 

Mobil Ekip Yönetimi

Sahada görev yapan belediye ekiplerine görev atamalarının yapılması ve belediye ekiplerinde sahadan anlık kontrol formlarının doldurulması ve gerekli belge ve içeriklerin sorgulanması, erişilmesi ve değiştirilmesi , sahada anlık kontrollerinin yapılabilmesi sağlanmaktadır.

Mobil İmar Bilgileri

Mobil imar bilgileri uygulaması ile binalara ilişkin imar durumlarının görüntülenmesi, bina resimlerinin, binaya ilişkin evrakların görüntülenmesi ve binaya ilişkin işlemlerin ve kontrollerin yapılması sağlanmaktadır.

VATANDAŞ ODAKLI BELEDİYECİLİK ÇÖZÜMLERİ
VATANDAŞ ODAKLI BELEDİYECİLİK ÇÖZÜMLERİ

E-Belediye Hizmetleri

E-Belediye hizmetleri ile vatandaşların Bilgisayar, Tablet ve Akıllı Telefonlarını kullanarak belediyeye ulaşmasını ve tüm işlemlerini oldukları yerden kolay ve hızlı şekilde yapabilmelerini sağlayacaktır. Bu şekilde Borç Sorgulama ve Ödeme işlemleri, Tahakkuk, Tahsilat ve Emlak Beyan Bilgileri görüntüleme, Tüm Elektronik Evrak Takip İşlemleri, Bina ve İnşaat Maliyetleri, Arsa Arazi Rayiç Bilgileri, Çevre Temizlik Tarifeleri, Yapı Kullanım İzni bilgileri sorgulama, İstek-Şikayet Talep ve Takip işlemler gibi birçok işlemi yapabilme yeteneği vatandaşlara sağlanmış olmaktadır.

E-Devlet Kapısı Hizmetleri

https://www.turkiye.gov.tr/ ile entegrasyonun bu hizmet ile sağlanmış ve devletin açtığı tüm servisler ile vatandaşların belediyecilik işlemlerini yapmaları sağlanmaktadır.

 

Banka Online Tahsilat Hizmetleri

Otomatik Ödeme Talimatları ve Anlık Borç Sorgulama ile Fatura, Vergi, Ceza ve Harç Tahsilatlarının Yapılmasına olanak sağlayan tüm bankalar ile çalışılabilen entegrasyon hizmetidir. Bu şekilde vatandaşların takibine kalmaksızın talimatlar ile tüm borçlar anlık olarak zamanı geldiğinde ödenebilen sistem sağlanmış olmaktadır.

Online Su Satış İşlemleri (Akıllı Vezne) Hizmetleri

Vatandaşların kartlı su yükleme sayaçlarına yükleme yapabilmeleri için geliştirilen bu altyapı 7 gün 24 saat hizmet sağlayacak şekilde tasarlanmış ve vatandaşların hizmetine sunulmuştur.

Ayrıca Akıllı vezne üzerinden su faturası, emlak vergisi, çevre temizlik vergisi, ilan-reklam vergisi ve taksitli borçlar gibi ödemelerin 7 gün 24 saat esasına göre işlem yapabilmesi sağlanmıştır.

Mobil Cep Vatandaş

Mobil cep vatandaş uygulaması vatandaşa yönelik tüm bilgilendirme hizmetlerini sunmaktadır. Haberler, duyurular, etkinlikler, kent rehberi ve e-belediye hizmetleri gibi servisler ile sağlamaktadır. Ayrıca vatandaşlar bu yöntem ile belediyelerdeki borç bilgilerini görebilmekte ve anlık olarak borçlarını ödeyebilme yeteneğine kavuşmuş olmaktadır.

SOSYAL BELEDİYECİLİK ÇÖZÜMLERİ
SOSYAL BELEDİYECİLİK ÇÖZÜMLERİ

Sosyal Yardım Çözümleri

Belediyelerin sosyal hizmetlerinin vatandaşa ulaştırmanın en önemli yolu yardım faaliyetlerinin planlanması ve koordinasyonudur. Bu amaçla Sosyal Yardım Müdürlüklerinin saha çalışmalarını elektronik ortama taşıyan uygulamalar ile yardım değerlendirme işlemleri objektif olarak sahada yapılmakta ve izlenebilmektedir.

Çalışmaların hızlandırılabilmesi için bu işlemler saha kontrol ekiplerine anlık olarak iletilmekte ve yerinde değerlendirmeler zaman kaybetmeden hızlıca yapılabilmektedir.

Belediye sınırları içerisinde yaşayan ihtiyaç sahiplerinin bizzat evlerinde ziyaret edilerek taleplerinin alınması, gerektiğinde önceden aldığı taleplerin listelenmesi, görüşme anında fotoğraf çekilerek ihtiyaç sahibinin taleplerinin belgelendirilmesi sağlanmaktadır.

 

Sosyal Market Çözümeri

Sosyal yarım taleplerinin alınması akabinde ihtiyaç sahiplerine yardımların yapılmasının farklı yöntemleri bulunmaktadır. Sosyal Market Çözümü ve bu şekilde yardımların vatandaşa kendi istediğini alabilme özgürlüğü sağlayan sosyal yardım kartına bağlı bir sistemdir.

Bu sistem ile hayırseverlerin yaptığı bağışlar Gıda Bankacılığı Sosyal Market yasasındada belirtilen resmi prosedürler doğrultusunda teslim alınır ve markete dahil edilir.

Gıda Bankasından yararlanmak üzere müdürlüğe Mahalle Muhtarlıklarınca Muhtarlık Paylaşım Sistemi üzerinden veya şahsen yapılan müracaatlar doğrultusunda, Sosyal Yardım Saha ekipleri, vatandaşları adreslerinde ziyaret edip tespit çalışmaları yapılır. İhtiyaç sahibi olduğu tespit edilen vatandaşlara daha önce belirlenen kriterler doğrultusunda sınıflandırma yapılır ve derecelendirilerek yardım faaliyeti tespit edilir. Yardım alacak tüm ihtiyaç sahiplerine çıkarılan çipli alışveriş kartlarıyla daha önce yapılan derecelendirmeye göre belirli periyotlarla limitler yüklenerek alışveriş yapmaları sağlanır.

ENTEGRASYON UYGULAMALARI ÇÖZÜMLERİ
ENTEGRASYON UYGULAMALARI ÇÖZÜMLERİ

Banka Entegrasyonları

Online tahsilat servisleri mükelleflerin belediyelerde ki su ve vergi borçlarının bankalar tarafından (şube, atm, bankanın web sitesi) kontrolünü sağlayan web servis hizmetidir.

Bir vatandaş belediye ile anlaşmalı bankaya giderek veya bankanın internet sitesine girerek emlak vergi borcunu online olarak sorgulayabilir ve ödeyebilir. Bu sayede vatandaş belediyeye gitmek zorunda kalmaz, vezne kuyruğunda beklemez. Su aboneleri de otomatik ödeme talimatı vererek borçlarının düzenli olarak ödenmesini sağlar. Belediyelerde de vezne yoğunluğu oluşmaz.

Günlük tahsilat işlemleri kolaylıkla takip edilmekte, bilgiler merkezi veri tabanına online olarak aktarılmaktadır.

 

Akıllı Vezne ve Kiosk Çözümleri

Su, elektrik, doğalgaz fatura tahsilatı, vergi ödemesi, ulaşım kartları gibi çipli kartlara yükleme, etkinlik bilet satışı ve bağış ödemeleri gibi işlemler 7/24 kesintisiz olarak nakit veya kredi kartı ile SAMPAŞ Akıllı Vezneler üzerinden gerçekleştirilebilmektedir.

Nakit veya kredi kartı ile tahsilat yapabilen Akıllı Vezne sistemleri, akıllı kart işlemlerini gerçekleştirmek üzere kuruma özel tasarlanabilmektedir. Kiosk sistemleri şehir yaşamını kolaylaştırma amaçlı olarak 7/24 kesintisiz vezne hizmeti verecek şekilde iç ve dış amaçlı olarak kurulabilmektedir.

GELİR ARTTIRICI ÇALIŞMALAR ve HİZMETLER
GELİR ARTTIRICI ÇALIŞMALAR ve HİZMETLER

Kent ve Kentli Envanterinin Oluşturulması

Sosyolojik, ekolojik ve ekonomik bilgiler genel olarak yeryüzü ile ilişkilendirilebildiği ölçüde rasyonel ve tutarlı bir biçimde değerlendirilebilirler. Bu kapsamda yapılan harita destekli yapılan saha taraması ile Belediye sınırları içerisindeki taşınmazların ( ev, arsa, işyeri, kamu binaları vb) nitelik ve nicelik bilgileri çeşitli metotlarla taranarak, bu bilgiler bilgisayar ortamına aktarılmaktadır. Gelir Rasyonalizasyonu Çalışmaları içinde kaçakların tespit edilmesi işlemleri için gerekli olan Mülkiyet Bilgileri, Tapu Sicil Müdürlüğü online veri alışverişi altyapısı kurularak veri tabanına aktarılmakta ve kadastro parsel bilgileri ile eşlenmektedir. Tapu Sicil Müdürlüğünde gerçekleşen günlük alım-satım ve diğer tapu hareketleri anlık takip edilecek şekilde Belediye  veri tabanına yazdırılması sağlanmaktadır. Kadastro bilgileri (Pafta-Ada-Parsel) UTM Koordinat sisteminde Kadastro paftalarından sayısallaştırılmakta, bu çalışma sırasında UTM koordinat sisteminde sayısal olan veriler de kullanılarak sayısallaştırılan tüm parsel-ada-pafta bilgileri topolojik hale getirilip tapu sicil kayıtları ile ilişkilendirilmektedir. Bu sayede İlçe sınırları içerisindeki tüm taşınmazlara ilişkin en güncel ve doğru bilgilerden üretilen bir envanter oluşturulmakta ve de güncelliğinin korunması için gereken mekanizmalar kurulmaktadır. İmar arşivindeki klasörlerde bulunan bir parsel ile ilgili Tapu, Çap, Röperli Kroki, İmar Durumu, İnşaat İstikamet, Kot Kesit, Encümene Teklif, Temel Üstü, Yapı Ruhsat, Yapı Kullanım, Yapı Tadil, İrtifak, TUS, Kat Planı ve Kurul Kararı belgelerinin tamamının dijital fotoğrafları çekilerek dijital imar arşiv sistemi oluşturulmaktadır. Bu fotoğraflar ve bilgiler ilgili binalara bağlanarak harita üzerinde bina sorgulandığında bu bilgilere ulaşılması sağlanmaktadır. Böylece bu bilginin, kullanmaya yetkili tüm birimlerce sayısal ortamda paylaşılmasına imkan verilerek, vatandaşa hizmetin hızlı ve kaliteli bir biçimde sunulabilmesine olanak sağlanacaktır. İktisat biriminde bulunan işyerleri ile ilgili ruhsat kütükleri incelenerek belirlenen formatta, saha çalışması ile oluşturulan Adres Bilgi Sistemi altyapısı kullanılarak bağımsız bölüm bazında veri tabanına girilmektedir.

 

Bu sistemde tüm veriler (mekan,zaman ve öznitelik) tek bir veri tabanında etkin ve ayrıntılı bir şekilde ilişkilendirilmiş olarak tanımlanabilmekte, saklanabilmekte, işlenebilmekte ve analiz edilebilmektedir. Bu sayede, karar verme ve uygulama süreçlerinde, zamandan ve paradan tasarruf edilebilmekte, kurumsal kaynak planlama altyapısı oluşturulabilmektedir.

 

Sağlıklı ve Standart Veri Altyapısının Oluşturulması

Projenin bu aşamasında, belediyenin mevcut veri tabanındaki bilgiler standart bir yapıya kavuşturulacaktır . Bu kapsamda eşlemeye konu olan tüm veriler elden geçirilerek, sağlıklı bir veri altyapısı oluşturması için gereken çalışmalar yapılmaktadır. Mevcut bilgi altyapısı etüd edilerek, Belediyenin coğrafi analizi yapılmaktadır.  (Çankaya İlçesi içindeki tüm mahallelerdeki taşınmazlarla ilişkin veriler saptanacaktır.). Belediyenin bilgi sisteminin analizini yapılarak, bu güne kadar oluşturulmuş bilgiler incelenip, eksiklikler tamamlanmakta, yanlışlıklar düzeltilmekte ve tüm bilgiler coğrafi olarak referanslandırılmaktadır.

 

Veri Eşleme Çalışmaları

Bilgi Eşleme Çalışmaları neticesinde taşınmaz ile ilgili saha çalışması sonucunda oluşturulan mevcut durum bilgileri ve mülkiyet bilgileri ilişkilendirilerek proje kapsamındaki veriler ile eşleştirilecektir. Arazi/Saha, Tapu Sicil, Ruhsat vb. bilgilerini eşleyerek taşınmaz sicili oluşturulmakta ve Mevcut Gelir (Beyan, Tahakkuk, Tahsilat) bilgilerinin bu kayıtlar ile eşlenmesi sonucunda kayıp-kaçak analizlerini yapılmaktadır. Belediyenin mevcut sistemlerindeki veritabanlarında bulunan tüm bilgiler incelenerek, kurulan yazılım ve veri tabanına aktarılacaktır. Arazi/Saha çalışması ile toplanan veriler ile Tapu Sicil Mülkiyet bilgileri Bağımsız Bölüm bazında eşlenmekte, ve bu bilgiler daha sonra Muhtarlık Kayıtları ile bütünleştirilmektedir. Bu çalışmalar sonucunda ortaya çıkan bütüncül veri, mevcut tüm Vergi Bilgileri, İş yeri ve Asansör Ruhsat Bilgileri ile eşlenmektedir. Bina ve Bağımsız Bölümlere Taşınmaz Sicil Numarası; Mükellefler, Malikler ve Kentlilere de birer Kişi Sicil Numarası verilerek ilgili taşınmazlara bağlantılarının yapılmasını sağlanmaktadır.

 

Gelir Rasyonalizasyonu

Tüm bu çalışmaların tamamlanmasının ardından, mevcut Emlak Vergisi (Emlak, Arsa, Arazi)  Beyan Bilgileri ile Kadastro-Tapu Sicil ve Araziden toplanan (Yol, Bina, Daire, Kişi vb. Bilgileri) verilerin karşılaştırılması, mevcut Çevre Temizlik Vergisi bilgileri (Beyan, Tahakkuk, Tahsilat) ile Araziden toplanmış (Yol, Bina, Daire, Kişi vb. bilgileri) verilerin karşılaştırılması, mevcut İlan Reklam ve Eğlence Vergisi bilgileri (Beyan, Tahakkuk, Tahsilat) ile Araziden toplanmış (Yol, Bina, Daire, Kişi... bilgileri) verilerin karşılaştırılması, bilgisayar ortamına girilen işyeri ruhsat bilgilerinin (Sıhhi-Gayri Sıhhi) saha çalışması ile tespit edilen işyeri bilgileriyle karşılaştırılması, bilgisayar ortamına girilen Asansör ile ilgili ruhsat bilgilerinin, Saha çalışması ile tespit edilen Asansör bilgileriyle karşılaştırılması ile Vergi Kaçaklarını veya eksik/yanlış Vergi Bilgilerini (Vergi Kayıpları ) tespit edilmekte  ve raporlanmaktadır. Tapu Sicil ve Kadastro Müdürlükleri, Muhtarlıklar ile kurulan entegrasyon sayesinde, tapu sicil bilgileri, numarataj bilgilerini ve bina istatistik bilgileri birbiri ile ilişkilendirerek, hem halihazır haritalar ile mülkiyet (tapu, kadastro) verilerinin karşılaştırılması, hem de yerinde tespit ile  tapuda arsa veya arazi görünen, gerçekte ise üzerinde bina bulunan yerlerin otomatik olarak tespit edilmesini sağlanmakta, ruhsatsız yapılar, veya ruhsatı olduğu halde iskan izni olmayan yerler tespit edilmekte, emlak vergisi ve çevre temizlik vergisi beyannameleri otomatik olarak üretilmektedir. Bu bilgiler mevcut beyanlarla karşılaştırarak, bu beyanlardaki yanlışlıklar ve geçmişteki eksik beyanları tespit edilmektedir.

ŞİRKETLERİMİZ
Değerlerimizden ödün vermeksizin, gelişen ve değişen Dünya konjonktüründe, varlığımızı sürdürebilir kılmak, gücümüzü markalarımız ile sağlamlaştırmak adına bir çok alanda sizlere profesyonel ve kaliteli hizmet vermeye devam ediyoruz.
Sampaş Holding
Akıllı Kentler
Akıllı Şehirler
SNANO
KARENA
Sampaş Bilişim
EKD
Metapera